Słód Monachijski 25KG - 3,36 zł/kg

Email

Cena sprzedaży 84,00 zł
DSC03726 (Kopiowanie)
DSC03728 (Kopiowanie)
Opis

SŁÓD MONACHIJSKI TYP I (12-18 EBC)

 

Produkowany w suszarni ze słodu zielonego.

Technologia produkcji słodu monachijskiego zbliżona jest do tej samej technologii co słodu pilzneńskiego,

z tą różnicą, że wymaga ona więcej wysiłku w procesie słodowania i suszenia.

W procesie słodowania występują wyższe wilgotności końcowe (powyżej 48%),

a temperatury w bębnie osiągają do 40°C.

Natomiast proces suszenia słodu odbywa się w temperaturze 105°C.

Dzięki temu słód ten charakteryzuje się głębokim, bursztynowym kolorem i specyficznym aromatem.

 

Producentem słodu jest Słodownia Strzegom Sp. z o.o.

 

Zakres barw: 12-18 EBC.

 

Polecany do produkcji piw typu Amber, Stout, Dark Lagers, Dark Beer, Dark Ale.

 

Masa netto: 25 kg