Drożdże gorzelnicze Turbo Fruit

Email

Cena sprzedaży 7,49 zł
Opis

Drożdże gorzelnicze Turbo Fruit.

Specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące do 18% drożdże do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnianie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera enzymy ułatwiające fermentacje owoców.

Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego. Optymalna temperatura fermentacji 20-27oC, w temperaturze 25oC - czas fermentacji to 4-6 dni. Trzeba pamiętać zeby temperatura nastawu nie przekraczała 35oC. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukry jaką należy dodać to około 200 - 300g na 1 litr moszczu ( w zależności od użytych owoców). Cukier najlepiej dodawać w kilku porcjach w odstępach 1-2 dni.
Drożdże dodajemy do nastawu o temperaturze około 30o C, następnie trzeba całość dobrze wymieszać.

Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzym. Masa netto 40g.

Fermentacja przebiega bardzo burzliwie - nie należy stosować żadnych korków ani rurek fermentacyjnych.