Coobra Whisky Yeast

Email

Cena sprzedaży 10,50 zł
Opis

Drożdże gorzelnicze COOBRA WHISKY YEAST

 

Drożdże gorzelnicze Coobra Whisky Yeast to szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky. Drożdże te tworzą typową dla whisky czy Burbona charakterystykę smakowo-zapachową.

 

Jedne z niewielu dostępnych na rynku drożdży z dodatkiem enzymu amyloglukozydazy czyli czynnika, który scukrza skrobię do cukrów prostych.

 

Drożdże gorzelnicze stosowane do nastawów ze zboża, kukurydzy, ryżu itp.

 

 

Instrukcja:

Rozsypać zawartość torebki na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać. Fermentacja trwa przez 3-6 dni (zależy od rodzaju surowca i temperatury otoczenia) do 12% alkoholu. Warto dodać 2-3 kg cukru celem podniesienia alkoholizacji nastawu.

 

Opakowanie na 25 L nastawu.

 

Waga netto: 72g

 

Skład: szczep drożdży do produkcji whisky, pożywka, witaminy, mikroelementy oraz amyloglukozydaza.