Płatki kasztanowe średnio opiekane 50g

Email

Cena sprzedaży 6,00 zł
Opis

Płatki Kasztanowe Średnio Opiekane

 

Płatki są doskonałym dodatkiem w komponowaniu bukietu win i destylatów. W odniesieniu do płatków dębowych, dodają winu dużo więcej cierpkich tanin oraz pikantnych aromatów. Zalecane są do win czerwonych i różowych.

 

Aby otrzymać ciekawe rezultaty, możemy mieszać różne rodzaje płatków do jednego nastawu.

 

Sposób użycia: 0,5-3g/1 litr wina lub destylatu na okres maksymalnie 1-go miesiąca. Przed wsypaniem do destylatu przelać płatki na sitku wrzątkiem. Należy regularnie badać smak w chwili osiągnięcia zadowalającego smaku należy usunąć płatki.

 

 

Płatki sprowadzane są bezpośrednio od jednego z największych Francuskich producentów płatków w Europie. Przed procesem produkcji, drzewo jest sezonowane naturalnie na otwartej przestrzeni przez 18 miesiecy.